Testat KF-Junior och simulator

Som en del i priset för pallplatsen i Prins Carl Philips Pokal har Viktor under hösten dels fått en testdag i KF-Junior (klassen han ska köra 2017) samt fått köra i racing-simulatorn på Bosön.blogEntryTopper Läs mer…

ROK Cup International Final

Nu har Viktor kört ROK Cup International Final på South Garda i Italien. Det är världs finalen i ROK-klasserna och bara i Viktors klass var där 118 startande från hela världen. Så det är den största tävlingen som går i Viktors åldersgrupp.
Helgen innan hade vi kört Bridgestone Super Cup som "uppvärmning".
På onsdagens officiella träning var det regn och Viktor var 1:a och 2:a totalt i dom två sista träningarna.
På torsdagen var Viktor 1:a och 2:a i sin grupp på sista träningarna inför tidskörningen.blogEntryTopper Läs mer…

Bridgestone Super Cup

Nu har Viktor gjort sin internationella debut i Bridgestone Super Cup på South Garda banan i Italien. Det blev inte någon mjukstart…… 104 startande från hela världen i Viktors klass!
Viktor blev 5:a i sin grupp på tidsträningen och ca 20:e totalt av 110 startande. Så det måste vi vara nöjda med. Vi har fortfarande en hel del att lära om både däcken och klassen.blogEntryTopper Läs mer…

Säsongsavslutning i Italien

Nu börjar det att dra ihop sig till säsongsavslutning. Viktor kommer att avsluta året med 2 tävlingar på South Garda-banan i Italien.
Den första är Bridgestone Supercup den 9-11/10 och efter det blir det ROK Cup International Final den 14-17/10.
Viktor kommer att köra i klassen Mini ROK. I stort sett som J60, men utan varvtalstopp på motorn, så det går lite fortare.
blogEntryTopper Läs mer…

Kanon tävling i Kalmar

I helgen körde Viktor 6:e deltävlingen i SKCC i Kalmar. Det gick riktigt bra hela dagen.
På tidskörningen var Viktor snabbast, sedan vann han första heatet väldigt lätt med nästan 4 sek.
I andra heatet visste han att det räckte att bli 2:a efter Alex Bergqvist för att säkra pole till förfinalen.
Viktor åkte bara med på 2:a plats bakom……blogEntryTopper Läs mer…

Viktor 3:a i Prins Carl Philips Racing Pokal

I helgen körde Viktor Prins Carl Philips Racing Pokal i Lidköping. Det var första gången vi körde på denna mycket fina bana/anläggning. Det var fri träning hela fredagen, så det blev mycket kört!
Tyvärr fick vi av någon anledning inte till det riktigt, den där sista farten fattades.
På tidskörningen var Viktor 11:a totalt, vilket innebar att han startade 11:a i de båda försöksheaten.blogEntryTopper Läs mer…

Viktor 2:a på Åsum Ring

I helgen gick 4:e deltävlingen i SKCC på hemmabanan Åsum Ring.
Tidsträningen gick bra och Viktor var 2:a, 0,065 sek från pole position, så jämt var det…..
Viktor blev 2:a i första heatet och i andra heatet hade Viktor, Viktor Andersson och Alex Bergqvist en riktigt tight och rolig batalj.
blogEntryTopper Läs mer…

SKCC3 Klippan

Nu har Viktor kört 3 deltävlingen i SKCC på Klippan. Viktor hade bra fart hela dagen.
Han fick 5:e tid på tidsträningen, trots en jätteblunder av mekanikern…..
Det innebar att han fick starta 5:a i båda heaten. Där körde han upp sig och blev 3:a och 2:a i dom. Så det var vi mycket nöjda med.
blogEntryTopper Läs mer…

Viktor vann BSR Trophy

Viktor har nu kört den årliga "1:a maj tävlingen" på Hagaslätt, Växjö. Inte den största tävlingen, men alltid lika trevlig tillställning!
Dock var vädret inte det roligaste i år……. regn och kallt! Men det blev roliga och bra fighter hela dagen med hemmaförarna Alex Bergqvist och Viktor Andersson.
blogEntryTopper Läs mer…

Tom Trana & SKCC1

Nu har vi kört Tom Trana Trophy i Göteborg och SKCC1 i Uddevalla. Båda tävlingarna gick lite små struligt men så blir det ibland…..
Det blev i alla fall 7:e plats i båda tävlingarna, så helt ok. Bara på det igen med nya tag!
Tack till JP Racing som ställer upp som alltid!
blogEntryTopper Läs mer…

Klippan Cup

Viktor körde den traditionella premiär tävlingen, Klippan Cup i helgen.
I år bjöd Klippan på, för årstiden, riktigt trevligt väder.
Där var ett riktigt bra startfält i Viktors klass, J60, med 38 förare. Det började bra med att Viktor var 2:a & 1:a på fria träningen. Läs mer…

Tester igång i Sverige

Så var äntligen testerna igång i Sverige! Våren verkar inte riktigt komma, så det har blivit några kalla dagar!
Men vi har i alla fall hunnit köra på Åsum Ring, Lessebo/Växjö och Klippan. Så här långt har det gått riktigt bra och vi har redan kommit ner på bättre än förra året på både Lessebo och Klippan.blogEntryTopper Läs mer…

Kanon vecka med JP Racing i Italien

Hemkommen från en kanon testvecka i Italien med JP Racing.
Vi började med 3 dagar på South Garda banan. Första dagen i regn, vilket var nyttigt! Sedan hade vi två dagar med bra väder. Vi hade tur för flera av toppförarna i Italien var också där och testade alla tre dagarna.blogEntryTopper Läs mer…

Test vecka i Italien

Nu bär det av mot Italien för en veckas testande inför 2015 års säsong med JP Racing. Vi kommer att börja på South Garda och sedan även försöka åka på lite andra banor.
blogEntryTopper Läs mer…

Kick-off med JP Racing

I lördags kväll var det kick-off med JP Racing. Härligt att träffa alla teamkompisar igen efter lite höst uppehåll! Johnny Mislijevic informerade om upplägget för 2015, nya regler både internationellt och nationellt samt om nyheter från OTK och Vortex.blogEntryTopper Läs mer…

Äntligen ny hemsida....

Så är äntligen en ny hemsida uppe….. Uppdateringarna på den gamla har inte varit så frekventa under 2014. Men vi hoppas på en klar bättring på detta under 2015! Det kommer att läggas till och rättas till här den närmsta tiden.
Välkomna! Läs mer…

Test vecka på South Garda

Hemkommen från en mycket bra test vecka på South Garda, Italien. Veckan började perfekt med att vi fick titta på Världsfinalen i ROK Cup på lördagen. Där fick vi heja på teamkompisarna i JP Racing, Axel Bengtsson och Noah Milell! Dom gjorde riktigt bra ifrån sig. Samtidigt fick Viktor möjlighet att se lite hur det går till på de riktigt stora tävlingarnablogEntryTopper Läs mer…

Sammanfattning 2014 års säsong

2014 års säsong var Viktors första i J60. Vi var väl medvetna om att det skulle bli betydligt tuffare än 2013 i Micro klassen. Målsättningen var att kunna vara med och kämpa om top 5 placeringar andra hälften av säsongen. Så man kan väl säga att det gick långt över alla förväntningar.
2:a redan i årets första tävling, Klippan Cup!blogEntryTopper Läs mer…