ROK Cup International Final

blogEntryTopper
Nu har Viktor kört ROK Cup International Final på South Garda i Italien. Det är världs finalen i ROK-klasserna och bara i Viktors klass var där 118 startande från hela världen. Så det är den största tävlingen som går i Viktors åldersgrupp.
Helgen innan hade vi kört Bridgestone Super Cup som "uppvärmning".
På onsdagens officiella träning var det regn och Viktor var 1:a och 2:a totalt i dom två sista träningarna.

VG2015.8-2

På torsdagen var Viktor 1:a och 2:a i sin grupp på sista träningarna inför tidskörningen. Tidskörningen blev inget vidare (diplomatiskt uttryckt) pga en regelmiss från vår sida, 38:a av 119.
I heat1 startade Viktor 9:a och körde upp sig till 4:a.
I heat2 blev han inblandad i en startkrasch som medförde ett krokigt chassi, bakaxel, rattstång mm. Därmed var möjligheten att gå till final borta.
I heat3 startade han 10:a och blev 6:a med ett chassi som inte alls fungerade som han ville. Så totalt sett har det gått fantastiskt bra. Men besvikelsen är naturligtvis mycket stor pga kraschen.... Men han har visat att han hänger med i toppen här nere, så det känns bra inför nästa år!

VG2015.6-10

Som plåster på såret efter att missat finalen fick i alla fall Viktor köra Petronas Trophy. Det är en ganska hård verklighet på dessa tävlingar, 30 första efter heaten gick till final, nästa 30 till Petronas Trophy och resterande 58 fick åka hem efter 3 heat……
I Petronas Trophy finalen startade Viktor 6:a och gjorde en kanon start och var direkt på första varvet uppe på 2:a plats. Sedan blev det "Slow" i något varv pga en smäll längre ner i fältet. När dom kom igång igen efter "Slow" så tog Viktor ledningen nästan direkt och kunde sedan skaffa sig en lucka ner till dom jagande och vann. Så det blev är mycket trevlig avslutning på säsongen!

VG2015.6-13

VG2015.6-1
Prisutdelning för Petronas Trophy

VG2015.8-4
JP Racing gänget i ROK Cup International Final 2015

Nu är detta äventyret över för i år. Har varit två otroligt lärorika tävlingar i Italien! Det har gått långt över alla förväntningar. Att köra två tävlingar med över 100 startande från hela världen och ligga i topp 10 och till och med varit snabbast vid några tillfälle kan vi inte klaga på.
Nu blir det lite vila, sedan drar förberedelserna igång för 2016.
Stort tack igen till JP Racing för all support och uppbackning under 2015 och ser fram emot 2016!

VG2015.6-11